Bouwen admin februari 6, 2020

Flexibel bouwen

Verschillende bouwmethodes definiëren bij verschillende bouwpartners.

In de afgelopen 60 jaar hebben we een stevige basis neergezet en ontwikkelen steeds mee met de actuele eisen en verwachtingen. Denk aan wetgeving, participatie van de omgeving en het gebruik van duurzame bouwmaterialen.

Bovendien worden de woningen van Flexwoning.nl modulair gebouwd. Dankzij deze duurzame manier van bouwen kunnen we snel leveren in grote aantallen. Bovendien bieden we daardoor een scherpe prijs.

Duurzaam materiaalgebruik

De flexibele woonoplossingen zijn herplaatsbaar en opgebouwd uit CLT of Houtskeletbouw. Door deze bouwwijze zijn wij flexibel in het ontwerp en maken wij gebruik van alle positieve eigenschappen van elk materiaal. Op deze manier ontstaat een comfortabele, energiezuinige en duurzame woning die volledig aansluit op de actuele wensen en eisen.

Ongeacht het type flexwoning en de duur van de verleende ontheffing op de bestemming, zijn onze woningen gebouwd volgens de eisen van het permanente bouwbesluit en hebben ze een levensduur van minimaal 50 jaar.

Door onze grote productiecapaciteit en het geoptimaliseerde productie proces zijn wij in staat om woningen binnen 3 maanden te leveren.

Verschillende type flexwoningen

We ontwikkelen verschillende type flexwoningen, zoals 1-2 persoonswoningen, compacte gezinswoningen en woningen voor senioren. Onze flexibele woonoplossingen zijn uiterst geschikt voor het permanent of tijdelijk huisvesten van verschillende doelgroepen zoals studenten, starters, asielzoekers en arbeidsmigranten. Bovendien realiseert Flexwoning modulaire units in heel Nederland.

CLT

Onze flexibele woonoplossingen zijn gemaakt van Cross Laminated Timber (CLT). Een populair bouwmateriaal dat bestaat uit houten lagen die op elkaar geplakt zijn en in een specifieke richting zijn geplaatst. Het resultaat is zeer sterk en stabiel bouwmateriaal dat gebruikt wordt als alternatief voor beton en staal.

CLT is een veilig en duurzaam bouwmateriaal en draagt bij aan een lagere CO2-voetafdruk. Hout is een hernieuwbaar materiaal dat CO2 opneemt tijdens het groeiproces, terwijl de productie van beton en staal in verhouding meer CO2 uitstoot. Het bouwmateriaal heeft een hoge weerstand tegen brand en is niet vatbaar voor rotting. Daardoor gaat CLT lang mee en heeft minder onderhoud nodig. Bovendien kan CLT gemakkelijk worden gerecycled of herbruikt, wat het een veel milieuvriendelijker optie maakt dan andere materialen. Ook is het bouwmateriaal geluidsisolerend en heeft het een natuurlijke uitstraling. Daardoor zijn de woningen van Flexwoning.nl aangenaam en comfortabel om in te wonen.

CLT biedt een hoge mate van flexibiliteit in de bouw van modulaire woningen. Daardoor kunnen we woningen in elk denkbaar ontwerp en formaat bouwen. Zo kan Flexwoning.nl de woning aanpassen aan de specifieke behoeften van opdrachtgever of bewoner.

Type C1

• Woonoppervlakte 21,2 m2
• Bouwwijze CLT

Type C2

• Woonoppervlakte 42,2 m2
• Bouwwijze CLT

Type C3

• Woonoppervlakte 63,6 m2
• Bouwwijze CLT

Type C4

• Woonoppervlakte 84,8 m2
• Bouwwijze CLT

HSB

De modulaire woningen zijn opgebouwd uit houtskeletbouw gecombineerd met andere bouwmaterialen. Hierdoor zijn we flexibel in het ontwerp en maken we gebruik van alle positieve eigenschappen van elk materiaal. Op deze manier ontstaat een comfortabele, energiezuinige en duurzame woning die volledig aansluit op de actuele wensen en eisen.

Type H1

• Woonoppervlakte 24,1 m2
• Bouwwijze HSB

Type H2

• Woonoppervlakte 41,9 m2
• Bouwwijze HSB

Type H3

• Woonoppervlakte 56,6 m2
• Bouwwijze HSB