Wat is een modulaire woning?

De vraag naar betaalbare woningen is op dit moment enorm groot. Een modulaire woning biedt hiervoor de uitkomst. Dit is een type huis waarvan grote delen in de fabriek worden gemaakt. Een modulaire woning is een huis waarvan grote delen in de fabriek worden gemaakt. Deze grote delen worden ‘modules’ genoemd. In de fabriek worden de modules onder gecontroleerde en gestandaardiseerde omstandigheden geproduceerd. Op de bouwplaats worden deze modules gemonteerd tot één huis. Na deze montage kan de woning door ons worden afgewerkt. Deze productie heeft één groot voordeel; wij kunnen de woningen flexibel en snel leveren. Een modulaire woning bevat alles wat een woning nodig heeft om in te leven. Denk hierbij aan een keuken, woonkamer en slaapkamer. De gehele modulaire woning is in te richten aan de hand van de wensen van de bewoner.

Voordelen van een modulaire woning

De modulaire woningen van Flexwoning zorgen voor flexibele huisvesting. Deze modulaire woningen zijn geschikt voor elke doelgroep. Zoals gezegd kan een modulaire woning flexibel en snel geleverd worden. Maar wat zijn nog meer voordelen van een modulaire woning?

 • Hoge kwaliteit
 • Veel daglicht
 • Duurzaam gebouwd
 • Aanpasbaar
 • Multifunctioneel

Al deze voordelen bij elkaar maken het wonen in een modulaire woning zeer lucratief. Een bijkomend voordeel is, is dat de modulaire woningen snel in grote aantallen te leveren zijn. Door ons efficiënte productieproces, kunnen wij op meerdere locaties deze modulaire woningen produceren. Hierdoor kunnen wij de woningvoorraad relatief snel uitbreiden. Dit is de ideale oplossing om het woningtekort in Nederland terug te dringen.

Voor wie zijn onze modulaire woningen geschikt?

Onze modulaire woningen zijn geschikt voor verschillende doelgroepen. Dit zijn gemeenten, woonstichtingen en investeerders die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden voor tijdelijke huisvesting of als investeringsproject. Goed om te weten; onze modulaire woningen worden altijd exclusief grond geleverd.

Kenmerken van een modulaire woning bij Flexwoning

Flexwoningen worden steeds populairder. Dit betekent ook dat deze steeds vaker worden aangeboden. Maar waarom zou je als gemeente, woonstichting of investeerder in zee gaan met Flexwoning? De modulaire woningen van Flexwoning bevatten namelijk een aantal kenmerken, die het kopen ervan aantrekkelijk maken. Kenmerken van de modulaire woningen van Flexwoning zijn:

 • Circulair en modulair
 • Stapelbaar en schakelbaar
 • Lange levensduur, hoge restwaarde
 • Binnen- en buitenkant kan ingedeeld worden naar wens
 • Moderne isolatie, hierdoor energiezuinig
 • Door slimme houtverbindingen snelle montage en weinig materiaalverlies
 • Na plaatsing, binnen enkele dagen leefbaar

Deze kenmerken plus de voordelen van een modulaire woning, maken het wonen in een modulaire woning zeer interessant. Mocht je geïnteresseerd zijn in het investeren in modulaire woningen? Neem gerust contact op.

Hoeveel kost een modulaire woning?

Onze modulaire woningen worden voor het grootste gedeelte gemaakt in de fabriek. Door de jaren heen is dit productieproces flink gestandaardiseerd en geoptimaliseerd. Hierdoor kunnen wij de prijzen relatief laag houden ten opzichte van de traditionele woningbouw. Onze modulaire woningen zijn betaalbaar en al leverbaar vanaf €39.908,-. De prijs hangt af van een aantal factoren. Elk model heeft zijn eigen prijs: de prijs kan dus verschillen per model. Ook zijn hierbij de wensen en behoeften van de bewoner van belang. Door extra wensen en behoeften boven op de standaardwoning kan de prijs van de woning wat hoger uitvallen.

Bekijk hier de verschillende types modulaire woningen.

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden voor modulaire woningen?
Neem dan contact met ons op.