Een flexwoning is doorgaans een flexibele, kleine woning die bedoeld is voor mensen die snel huisvesting nodig hebben. Je huurt een flexwoning tijdelijk, voor maximaal 2 jaar. Echter is het ook mogelijk om deze woningen te koop aan te bieden. In dat geval is de flexwoning uiteraard langer bewoonbaar.
Bij een flexwoning wordt niet gekeken naar hoe lang iemand al ingeschreven staat voor een woning, maar naar wie het beste bij de woning en de woonomgeving past. Vaak bevindt een flexwoning zich in een complex met meerdere flexwoningen. Dit kan een eigen complex zijn, maar soms worden oude kantoorgebouwen ook omgebouwd tot flexwoningen.
Flexwoningen zijn geschikt voor gemeenten en/of woningstichtingen die op zoek zijn naar mogelijkheden voor tijdelijke huisvesting. Doelgroepen die geschikt zijn voor huisvesting in een flexwoning zijn studenten, tijdelijke (buitenlandse) werknemers, Expats/buitenlandse kenniswerkers, statushouders, mensen die beschermd moeten wonen, mensen die zojuist een relatie hebben verbroken, starters en mensen die antikraak willen wonen.
Flexwonen biedt de mogelijkheid om op korte termijn in te spelen op de vraag naar woningen, zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van de bouw van permanente woningen. Door kortere juridische procedures en omdat de woningen grotendeels in de fabriek worden gebouwd, kan de woningvoorraad relatief snel worden uitgebreid met tijdelijke en flexibele woningen. Daarmee kan de toegankelijkheid van de woningmarkt op korte termijn worden vergroot.
Een goed product met een eerlijke prijs.
Vanuit dat streven bouwen wij onze prefab houtbouw woningen.
Er was al uitgebreid nagedacht over het plan en het ontwerp. Samen met Thijs en onze eigen architect zijn wij tot een prachtig eindresultaat gekomen en met een praktische indeling.
Lees meerCirca drie jaar geleden zochten wij naar een oplossing voor een speciale doelgroep, namelijk de groep senioren die nog wel zelfstandig kunnen wonen maar wel graag in de nabijheid van ons zorgcentrum.
Lees meerIn het verleden ben ik nauw betrokken geweest bij soortgelijk projecten. Dus huisvesting creeren voor een groep mensen die zich niet staande weet te houden op andere plaatsen in de samenleving. Vanuit deze ervaring is Stichting Maartensdonk tot stand gekomen. Een locatie in de Dungense polder waar minimaal 22 woningen worden geplaatst en 2 beheerders woningen. In samenwerking met Domuscura worden nu de laatste punten op de 'i' geplaatst en zullen wij na de zomer van start gaan. Het was een intensief traject maar met de kennis en het doorzettingsvermogen van Domuscura kan het nu toch gerealiseerd worden.
Lees meer14 december 2022
Modulair huisvesten is een opkomende trend in de woningmarkt. Met modulair bouwen wordt bedoeld dat grote delen van de woning in de fabriek worden gemaakt. De gebouwde modules worden op de bouwplaats tot één woning gemonteerd. Het grote voordeel van modulaire bouw is dat wij woningen, flexibel, maar ook erg snel kunnen leveren. Dit maakt modulair huisvesten zeer interessant..
13 december 2022
Als starter of alleenstaande is het momenteel een lastige opgave om een betaalbare woning te vinden. Maar ook als u ouder wordt, is het vaak niet makkelijk om een geschikte woning te vinden. Dit vormt de woningcrisis in Nederland. Het probleem is vrij simpel; er zijn te weinig woningen. Dit is al jaren het geval, alleen loopt het tekort steeds verder op.