Flexwonen arbeidsmigranten
In Nederland zijn veel arbeidsmigranten werkzaam. Voor arbeidsmigranten is het lastig om aan een woonruimte te komen, zeker gezien de krapte op de huidige woningmarkt. Flexwonen is hiervoor een prima alternatief. Het is de verwachting dat het aantal arbeidsmigranten jaarlijks nog zal stijgen en met flexwonen kan er heel gericht worden ingespeeld op deze tijdelijke (hoge) vraag. De arbeidsmigranten komen terecht in een compleet ingerichte woning met voldoende privacy, dit is een groot voordeel van flexwonen. Ook is het voor werkgevers fijn en praktisch dat de arbeidsmigranten bij elkaar wonen. Flexwonen is daarom de juiste oplossing voor het woningtekort onder de arbeidsmigranten.
Wat is een flexwoning?
Een flexwoning is een flexibele, kleine woning die is bedoeld voor mensen die snel huisvesting nodig hebben. Bij Flexwoning kun je een flexwoning tijdelijk huren voor maximaal 2 jaar. Naast het huren van een flexwoning is het ook mogelijk om deze te koop aan te bieden. Als een flexwoning gekocht wordt is deze uiteraard langer bewoonbaar. Het verschil tussen ‘standaard’ woning en een flexwoning is dat er bij een flexwoning niet wordt gekeken naar hoe lang iemand al ingeschreven staat voor een woning, maar juist naar wie het beste bij de woning en de woonomgeving past.
Deze flexibele woonruimtes zijn geschikt voor gemeenten, woonstichtingen en investeerders die opzoek zijn naar mogelijkheden voor tijdelijke huisvesting of als investeringsproject. Doelgroepen die geschikt zijn voor het bewonen van flexwoningen zijn studenten, buitenlandse kenniswerkers, statushouders, starters, maar dus ook arbeidsmigranten. Middels flexwoningen kan er dus ingespeeld worden op de vraag naar woningen op korte termijn. Door kortere juridische procedures en een snelle productie in de fabriek, kan de woningvoorraad snel worden uitgebreid. Lees hier meer over de flexwoningen van Flexwoning.
Oplossing voor woningtekort
Het komt regelmatig voor dat gemeenten in de knel komen met hun woningvoorraad. Op dat moment is de vraag naar woningen veel hoger dan het aanbod wat de gemeente te bieden heeft. Flexwonen kan hiervoor een snelle oplossing zijn. Door het gestandaardiseerde en geoptimaliseerde productieproces van Flexwoning kunnen er op grote schaal, tegen relatief lage prijzen veel flexwoningen worden gebouwd. Gemeenten kunnen vaak voor 10-15 jaar een vergunning afgeven om een specifieke locatie in te richten als flexwoonlocatie. Op deze locatie worden enkel flexwoningen gebouwd. Op deze manier kan er relatief snel huisvesting geregeld worden.
Welke type flexwoningen zijn er?
Een goed product met een eerlijke prijs. Vanuit dat streven worden de flexwoningen van Flexwoning gebouwd. Om hiervoor te zorgen zijn alle woningen standaard opgebouwd met thermische en constructieve vloer/wand en dak elementen. Binnen Flexwoning zijn er 3 modules samengesteld. Elke module is efficiënt ingedeeld, ook zijn de (bouw)processen versneld waardoor kosten bespaard blijven. De volgende 3 standaardwoningen biedt Flexwoning aan:
• Flexwoning – Large
• Flexwoning – Basic
• Flexwoning – Tiny
Elke woning heeft zijn eigen prijs, grootte, indeling en uitstraling. Uiteraard is de indeling aan te passen naar wens van de bewoner.
Meer weten of de verschillende woningen van Flexwoning? Bekijk ze hier.
Hoeveel kost een flexwoning?
De flexwoningen van Flexwoning worden voor het grootste gedeelte gemaakt in de fabriek. Door het geoptimaliseerde productieproces is de prijs van een flexwoning lager dan een traditionele woning. Een woning van Flexwoning is al leverbaar vanaf €39.908,-. Per type verschilt de prijs, dit is afhankelijk van de grootte, voorzieningen en indeling van de woning. Mocht de bewoner nog extra wensen of behoeften hebben, kan de prijs ook nog wat hoger uitvallen.
Meer informatie?
Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden voor flexwoningen voor arbeidsmigranten?
Neem dan contact met ons op.