Modulair bouwen

Onze woonconcepten zijn modulair opgebouwd. Dat betekent dat grote delen van de woning in de fabriek worden gemaakt. Deze ‘modules’ monteren en assembleren wij op de bouwplaats tot één woning, waarna wij de woning verder zullen afwerken. Het grote voordeel van modulaire bouw is dat wij woningen flexibel, maar ook erg snel kunnen leveren.

Waarom modulair bouwen?

De kracht van onze flexwoningen is dat de woningen grotendeels onder gecontroleerde en gestandaardiseerde omstandigheden geproduceerd worden in onze fabriek. Dit brengt een groot aantal voordelen met zich mee. De belangrijkste hebben we hieronder op een rijtje gezet:

 1. Modulair bouwen is goedkoper

Over het algemeen is modulair bouwen goedkoper dan traditioneel bouwen. Ons bouwproces is ver geoptimaliseerd en geautomatiseerd en heeft een veel kortere doorlooptijd dan traditionele bouw. Ook wordt er met het gebruik van materialen erg zuinig om gegaan. Doordat het productieproces snel en efficiënt gaat, kunnen wij meer tijd stoppen in de optimalisatie van de woningen en leveren wij een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

 1. Modulair bouwen is duurzamer

Wij bouwen onze woningen voornamelijk met hout, een ecologisch en duurzaam bouwmateriaal, gewonnen uit volgroeide bomen.  De productie van houtskeletbouw elementen heeft minder impact op de klimaatverandering dan een standaard productieproces. Een groot deel van de werkzaamheden verrichten wij in de fabriek en een klein deel verrichten wij op de bouwplaats zelf.

Dit zorgt voor veel minder reisbewegingen van en naar de bouwplaats en minder stikstofuitstoot. Doordat het productieproces grotendeels in de fabriek verricht wordt blijft er op de bouwwerf nauwelijks restafval over en is de ecologische voetafdruk fors lager dan in de traditionele bouw. Door de duurzame en modulaire bouw kunnen de woningen in zijn geheel op een andere locatie ingezet worden. Als dit niet mogelijk is kunnen de woningen alsnog gedemonteerd worden, waarbij de losse onderdelen weer voor andere projecten gebruikt kunnen worden.

 1. Modulaire woningen zijn snel in grote aantallen te leveren

Doordat ons productieproces efficiënt ingericht is is, kunnen wij grote aantallen modulaire flexwoningen produceren in onze fabrieken op meerdere locaties. Hierdoor kan de woningvoorraad relatief snel worden uitgebreid en zijn onze flexwoningen de ideale oplossing om het woningtekort in Nederland terug te dringen.

Prijs modulaire woning

Doordat onze verplaatsbare flexwoningen voor een groot gedeelte in de fabriek geproduceerd worden (prefab) en ons productieproces gestandaardiseerd is, zijn de prijzen van deze modulaire woningen relatief laag t.o.v. traditionele bouw. Zo zijn onze woningen erg betaalbaar en al leverbaar vanaf € 39.980,-.

Modulaire woningen van Flexwoning

De modulaire woningen van Flexwoning zorgen voor flexibele huisvesting geschikt voor elke doelgroep en toepassing.

Kenmerken van onze modulaire flexwoningen zijn:

 • Modulair en circulair
 • Schakelbaar en stapelbaar
 • Zeer lange levensduur met een hoge restwaarde
 • Geschikt voor elke doelgroep
 • Binnen- en buitenkant vrij in te delen
 • Hoogwaardige isolatie met dampopen constructie, waardoor energiezuinig
 • Verse luchttoevoer voor actieve ventilatie
 • Slimme houtverbindingen voor snelle montage en minimaal materiaalverlies
 • Na plaatsing, binnen enkele dagen sleutel-klaar

Bekijk hier de verschillende types flexwoningen

Voor wie is modulaire woningbouw geschikt?

Onze modulaire flexwoningen zijn geschikt voor gemeenten, woonstichtingen en investeerders die op zoek zijn naar mogelijkheden voor tijdelijke huisvesting of als investeringsproject. Onze flexwoningen worden geleverd exclusief grond.

Vrijblijvend een afspraak of meer informatie?

Bent u opzoek naar meer informatie of wilt u graag een afspraak maken met een van onze adviseurs?
Neem dan contact met ons op, dan nemen wij binnen 48 uur contact met u op voor een vrijblijvend inventarisatiegesprek.