Woningcrisis Nederland

Als starter of alleenstaande is het momenteel een lastige opgave om een betaalbare woning te vinden. Maar ook als u ouder wordt, is het vaak niet makkelijk om een geschikte woning te vinden. Dit vormt de woningcrisis in Nederland. Het probleem is vrij simpel; er zijn te weinig woningen. Dit is al jaren het geval, alleen loopt het tekort steeds verder op. Op dit moment is er bijna een tekort aan 300.000 woningen in Nederland. We weten wat er moet gebeuren om dit probleem op te lossen; het bijbouwen van zoveel mogelijk woningen. Met onze flexwoningen dragen wij een steentje bij aan het oplossen van de woningproblemen in Nederland.

Flexwoningen als oplossing voor de woningcrisis in Nederland

Op een snelle manier woningen bouwen is niet vanzelfsprekend. Hier komt veel bij kijken en vaak zijn nieuwe woningen aan de dure kant. Met onze flexwoningen houden wij de prijzen betaalbaar en kunnen wij snel grote aantallen produceren. Maar wat is een flexwoning? Een flexwoning is een flexibele, kleine woning die is bedoeld voor mensen die snel huisvesting nodig hebben. Bij de toewijzing van een flexwoning wordt niet gekeken naar hoelang iemand al ingeschreven staat, maar juist wie het beste bij de woning en de woonomgeving past. Doelgroepen die geschikt zijn voor flexwoningen zijn bijvoorbeeld studenten, tijdelijke (buitenlandse) werknemers, arbeidsmigranten, kenniswerkers, statushouders, mensen die beschermd moeten wonen, mensen die recentelijk uit hun relatie zijn gestapt, starters of mensen die antikraak willen wonen. Het is mogelijk om volledig losstaand in een flexwoning te wonen, maar het is ook mogelijk om in een complex met meerdere flexwoningen te wonen.

Door de korte juridische procedures en doordat de bouw grotendeels in de fabriek plaatsvindt, kunnen wij op korte termijn veel flexwoningen bouwen. Hierdoor kunnen wij de woningvoorraad relatief snel uitbreiden met tijdelijke en flexibele woningen. Daarmee kan de toegankelijkheid van de woningmarkt op korte termijn worden vergroot, waardoor wij de woningcrisis in Nederland tegengaan.

Voordelen van een flexwoning

Flexwoningen zorgen voor flexibele huisvesting, geschikt voor meerdere doelgroepen. Uiteraard kunnen onze flexwoningen flexibel en snel geleverd worden. Maar flexwoningen bieden nog veel meer voordelen:

  • Duurzaam gebouwd
  • Aanpasbaar
  • Multifunctioneel
  • Veel daglicht
  • Hoge kwaliteit

Deze voordelen maken het wonen in een flexwoning lucratief. In onze fabrieken hanteren wij een efficiënt productieproces, waardoor wij onder andere op meerdere locaties flexwoningen kunnen produceren. Ook houden wij, door ons productieproces, de kosten laag en de kwaliteit hoog.

Welke type flexwoningen zijn er?

Bij Flexwoning streven wij naar een goed product met een eerlijke prijs. Wij bieden drie standaardmodules aan. Elke module heeft zijn eigen efficiënte indeling. Met versnelde processen besparen wij kosten. Denk hierbij aan het aanvragen van vergunningen, het bouwproces en de bouw op locatie. De volgende modules worden bij Flexwoning aangeboden:

  • Flexwoning – Tiny
  • Flexwoning – Basic
  • Flexwoning – Tiny

Deze standaardmodules worden instapklaar opgeleverd. Hierna hoeft de woning alleen nog maar gemeubileerd te worden. Voor meer informatie over onze standaardmodules, bekijk deze pagina.

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden voor flexwoningen?
Neem dan contact met ons op.