Modulair wonen

Modulair wonen is een alsmaar groeiende trend op de woningmarkt. Maar wat is dat nou precies? Modulair bouwen houdt in dat grote delen van de woning in een fabriek worden vervaardigd. De gebouwde modules worden vervolgens op de bouwplaats in elkaar gezet tot één woning. Het grote voordeel van modulair bouwen is dat we hierdoor flexibel, maar ook razendsnel bij u thuis kunnen leveren. Dit maakt het modulair wonen erg interessant.

Waarom modulair wonen?

Het grootste deel van onze woningen wordt in onze fabriek vervaardigd onder gecontroleerde en gestandaardiseerde omstandigheden. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. We hebben de drie belangrijkste redenen voor u uitgelicht waarom modulair wonen zo lucratief is:

  1. Modulair wonen is goedkoper

Modulair wonen is goedkoper dan traditioneel wonen. Het bouwproces van onze fabriek is geoptimaliseerd en geautomatiseerd en de uitvoeringstijd is daardoor korter dan bij traditionele woningbouw. Bij de bouw houden we rekening met het milieu door spaarzaam met materialen om te gaan. Dankzij het snelle en efficiënte productieproces kunnen wij meer tijd besteden aan het optimaliseren van de woning, waardoor wij een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding hebben.

  1. Modulair wonen is duurzamer

Onze huizen bestaan voornamelijk uit hout, een ecologisch en duurzaam bouwmateriaal dat wordt gewonnen uit oude bomen. De houten structuur heeft een lagere negatieve impact op het klimaat dan het conventionele productieproces. Omdat we woningen grotendeels in een fabriek bouwen, vinden er minder verplaatsingen van en naar de betreffende locatie plaats. Zo kunnen we de uitstoot van stikstof verminderen. En dankzij de efficiënte fabrieksproductie blijft er bijna geen restafval achter op de bouwplaats. Het is ook mogelijk om het hele huis te verplaatsen voor eenvoudig hergebruik. Daarnaast kunnen losse onderdelen gebruikt worden voor andere projecten.

  1. Snelle leveringen in grote hoeveelheden

Dankzij een efficiënt productieproces zijn wij in staat om grote hoeveelheden te produceren en bij u thuis af te leveren. Zo kunnen we de woningvoorraad relatief snel uitbreiden. Daarom dragen wij met onze woningen een steentje bij aan het oplossen van de woningcrisis in Nederland.

Modulair wonen met Flexwoning

Flexwoningen bieden flexibele woonruimte voor verschillende doelgroepen. Denk aan studenten, arbeidsmigranten, starters en buitenlandse kenniswerkers. Naast deze doelgroepen hebben onze flexwoningen ook vele kenmerken. Wat zijn deze kenmerken?

  • Koppelbaar en stapelbaar
  • Modulair en circulair
  • Lange levensduur met hoge restwaarde
  • Geschikt voor meerdere doelgroepen
  • In- en uitwendige vlakken vrij te positioneren
  • Goed geïsoleerd met dampdoorlatende opbouw, daardoor energiezuinig
  • Luchttoevoer voor actieve ventilatie
  • Intelligente houtverbindingen voor flexibiliteit en snelle montage, met minimale materiaalverspilling
  • Na montage binnen enkele dagen woonklaar

Meer informatie over onze flexwoningen? Bekijk hier de verschillende flexwoningen.

Voor wie is modulair wonen geschikt en wat kost het?

Onze modulaire woningen zijn geschikt voor gemeenten, woonstichtingen en investeerders die op zoek zijn naar alternatieven voor tijdelijke huisvesting of als investeringsproject. Goed om hierbij te vermelden; onze flexwoningen worden altijd zonder grond opgeleverd. Het is daarom van belang dat de bewoner een stuk grond bezit of koopt waarop hij of zij een modulaire woning kan plaatsen. De prijzen van onze woningen zijn relatief laag in vergelijking met traditionele woningen. Door ons efficiënte productieproces zijn wij in staat onze prijzen laag te houden. Onze woningen zijn beschikbaar vanaf €39.980,-.

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden voor modulair wonen?
Neem dan contact met ons op.