Modulair huisvesten

Modulair huisvesten is een opkomende trend in de woningmarkt. Met modulair bouwen wordt bedoeld dat grote delen van de woning in de fabriek worden gemaakt. De gebouwde modules worden op de bouwplaats tot één woning gemonteerd. Het grote voordeel van modulaire bouw is dat wij woningen, flexibel, maar ook erg snel kunnen leveren. Dit maakt modulair huisvesten zeer interessant.

Waarom modulair huisvesten?

Onze woningen worden grotendeels onder gecontroleerde en gestandaardiseerde omstandigheden geproduceerd in onze fabriek. Dit brengt een groot aantal voordelen van modulair huisvesten met zich mee. We hebben de belangrijkste 3 redenen op een rijtje gezet waarom modulair huisvesten lucratief is:

1. Modulair huisvesten is goedkoper

Modulair huisvesten is goedkoper dan de traditionele woningbouw. Het bouwproces in onze fabriek is geoptimaliseerd en geautomatiseerd en heeft een kortere doorlooptijd dan de traditionele woningbouw. Bij deze bouw wordt rekening gehouden met het milieu door zuinig om te gaan met de materialen. Door het snelle en efficiënte productieproces kunnen wij meer tijd stoppen in de optimalisatie van de woningen, waardoor wij een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding hebben.

2. Modulair huisvesten is duurzamer

Onze woningen worden voornamelijk gebouwd met hout, een ecologisch en duurzaam bouwmateriaal, gewonnen uit volgroeide bomen. Het bouwen met hout heeft een minder negatieve impact op het klimaat dan bij een standaard productieproces. Doordat wij de woningen grotendeels in de fabriek bouwen, verrichten wij minder reisbewegingen van en naar de bouwplaats. Hierdoor verminderen wij de stikstofuitstoot. Ook blijft er door de productie in de fabriek nauwelijks restafval op de bouwwerf achter. Het is ook nog eens mogelijk om de woning in zijn geheel te verplaatsen, waardoor deze dus makkelijk hergebruikt kan worden. Daarnaast kunnen de losse onderdelen apart van elkaar voor andere projecten worden gebruikt.

3. Snel leveren in grote aantallen

Door ons efficiënte productieproces kunnen wij in grote aantallen woningen produceren en leveren. Wij kunnen de woningvoorraad dus relatief snel uitbreiden. Daarom dragen wij met onze woningen een steentje bij aan het oplossen van de woningcrisis in Nederland.

Modulair huisvesten bij Flexwoning

De woningen van Flexwoning.nl zorgen voor flexibele huisvesting geschikt voor verschillende doelgroepen. Denk hierbij aan studenten, arbeidsmigranten, starters en buitenlandse kenniswerkers. Naast deze doelgroepen bevatten onze flexwoningen ook een aantal kenmerken. Wat zijn deze kenmerken?

  • Schakelbaar en stapelbaar
  • Modulair en circulair
  • Lange levensduur met hoge restwaarde
  • Geschikt voor meerdere doelgroepen
  • Binnen- en buitenkant vrij in te delen
  • Goed geïsoleerd met dampopen constructie, hierdoor energiezuinig
  • Verse luchttoevoer voor actieve ventilatie
  • Slimme houtverbindingen voor flexibele en snelle montage, hierdoor minimaal materiaalverlies
  • Na plaatsing, binnen enkele dagen bewoonbaar

Meer informatie over onze flexwoningen? Bekijk hier onze verschillende typen flexwoningen.

Voor wie is modulair huisvesten geschikt en wat kost het?

Onze modulaire flexwoningen zijn geschikt voor gemeenten, woonstichtingen en investeerders die op zoek zijn naar mogelijkheden voor tijdelijke huisvesting of als investeringsproject. Goed om hierbij te vermelden; onze flexwoningen worden altijd geleverd exclusief grond. Het is dus belangrijk dat de bewoner zelf een stuk grond heeft of aanschaft om de flexwoning op te plaatsen. De prijzen van onze flexwoningen liggen relatief laag t.o.v. de traditionele woningen. Door ons efficiënte productieproces kunnen wij deze prijzen laag houden. Onze woningen zijn al leverbaar vanaf €39.980,-.

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden voor modulair huisvesten?
Neem dan contact met ons op.