Kleine woningen bouwen

Een geschikte woning is tegenwoordig moeilijk te vinden. Door de huidige woningmarkt worden kleine woningen daarom steeds aantrekkelijker. Kleine woningen bouwen en aanbieden is daarom steeds interessanter. Een kleine woning wordt ook wel een flexwoning genoemd. Een flexwoning wordt in verschillende ‘modules’ gebouwd in de fabriek. Op de bouwplaats worden deze modules gemonteerd en geassembleerd tot één woning, waarna de woning afgewerkt wordt. Wij leggen u uit waarom kleine woningen bouwen interessant is, wat de prijzen zijn, welke kleine woningen wij aanbieden en welke bewoners hiervoor geschikt zijn.

Waarom kleine woningen bouwen?

De kracht van onze kleine woningen zit hem in het feit dat de meeste woningen onder gecontroleerde en gestandaardiseerde omstandigheden in onze fabrieken worden geproduceerd. Dit brengt veel voordelen met zich mee. De belangrijkste staan hieronder op een rijtje:

1. Kleine woningen zijn goedkoper

Het bouwen van kleine woningen is over het algemeen goedkoper dan conventioneel bouwen. Ons bouwproces is sterk gestroomlijnd en geautomatiseerd met veel kortere doorlooptijden dan traditionele bouw. Ook het materiaalgebruik is zeer zuinig. Het productieproces is snel en efficiënt, hierdoor kunnen wij meer tijd besteden aan het optimaliseren van de woningen, waardoor wij kostenefficiënter kunnen werken.

2. Kleine woningen zijn duurzamer

We bouwen onze flexwoningen voornamelijk met hout, een milieuvriendelijk en duurzaam bouwmateriaal, verkregen uit oude bomen. De productie van houtskeletbouw heeft minder impact op klimaatverandering dan standaard productieprocessen. Het meeste werk doen we in de fabriek en een klein deel op de bouwplaats zelf. Dit vermindert de toegang van en naar de bouwplaats aanzienlijk en vermindert ook de uitstoot van stikstof. Doordat het grootste deel van het productieproces in fabrieken plaatsvindt, blijft er zeer weinig restafval achter op de bouwplaats en is de ecologische voetafdruk aanmerkelijk lager dan bij traditioneel bouwen. Door de duurzame modulaire opbouw is de woning volledig inzetbaar op verschillende locaties. Is de woning niet meer nodig? Dan kan het huis worden ontmanteld en kunnen de afzonderlijke stukken voor andere projecten worden gebruikt.

3. Kleine woningen kunnen in bulk en snel geleverd worden

Ons productieproces is efficiënt ingericht zodat wij in onze multi-site fabrieken een groot aantal flexibele woningen kunnen produceren. Hierdoor kunnen wij onze woningvoorraad relatief snel uitbreiden. Zo dragen wij ons steentje bij aan het oplossen van de woningcrisis in Nederland.

Prijzen kleine woningen

Zoals vermeld worden ons flexwoningen grotendeels in de fabriek gebouwd. Ook is ons productieproces gestandaardiseerd, waardoor wij de prijzen t.o.v. traditionele woningbouw relatief laag kunnen houden. Dit zorgt ervoor dat onze kleine woningen erg betaalbaar zijn en blijven. Onze woningen zijn al leverbaar vanaf €39.980,-.

Kleine woningen van Flexwoning

De kleine woningen van Flexwoning zorgen voor flexibele huisvesting geschikt voor vrijwel elke doelgroep. Maar wat zijn nog meer kenmerken van flexwoningen:

  • Schakelbaar en stapelbaar
  • Modulair en circulair
  • Lange levensduur met hoge restwaarde
  • Geschikt voor elke doelgroep
  • Verse luchttoevoer voor actieve ventilatie
  • Binnen- en buitenkant zelf in te delen
  • Hoogwaardige isolatie
  • Na plaatsing, binnen enkele dagen leefbaar

Bekijk hier de verschillende types flexwoningen.

Voor wie is een kleine woning geschikt?

Onze flexwoningen zijn geschikt voor gemeenten, woonstichtingen en investeerders die op zoek zijn naar mogelijkheden voor tijdelijke huisvesting of als investeringsproject. Goed om hierbij te vermelden: onze flexwoningen worden exclusief grond geleverd.

Meer informatie?

Bent u op zoek naar meer informatie of wilt u graag een afspraak maken met één van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op, dan nemen wij binnen 48 uur contact met u op voor een vrijblijvend inventarisatiegesprek.