Circulair bouwen

Circulair bouwen is een relatief nieuwe benadering voor het ontwerpen en bouwen van een woning die gericht is op het minimaliseren van afval, het maximaliseren van hergebruik van materialen en het verminderen van de milieu-impact van de bouwsector. Bij circulair bouwen wordt er niet alleen gekeken naar de functionele aspecten van een gebouw, maar ook naar de herkomst, de levensduur en het hergebruik van de materialen. Op deze pagina vind je meer informatie over circulair bouwen, de kosten hiervan en de mogelijkheden van Flexwoning.

Waarom circulair bouwen?

Onze flexwoningen hebben een groot voordeel: ze worden grotendeels in onze fabriek geproduceerd onder gecontroleerde en gestandaardiseerde omstandigheden. Dit resulteert in verschillende voordelen die wij hieronder hebben opgesomd.

Circulair bouwen is goedkoper

Circulair bouwen is goedkoper dan traditioneel bouwen. Ons bouwproces is sterk geoptimaliseerd en geautomatiseerd, waardoor de doorlooptijd korter is en er zuiniger wordt omgegaan met materialen. Dit stelt ons in staat om meer tijd te besteden aan de optimalisatie van onze woningen en een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding te bieden.

Circulair bouwen is duurzamer

Circulair bouwen is duurzamer dan traditioneel bouwen. Wij gebruiken hoofdzakelijk hout, een ecologisch en duurzaam bouwmateriaal dat gewonnen wordt uit volgroeide bomen. Dit heeft minder impact op het klimaat dan traditionele bouwmaterialen. Bovendien zorgen wij ervoor dat een groot deel van de werkzaamheden in de fabriek wordt verricht, waardoor er minder reisbewegingen van en naar de bouwplaats zijn en er minder stikstofuitstoot is. Hierdoor is de ecologische voetafdruk van onze bouwprocessen fors lager dan bij traditionele bouw. Bovendien kunnen onze woningen in zijn geheel op een andere locatie worden ingezet of gedemonteerd worden voor hergebruik van de losse onderdelen.

Onze woningen zijn snel in grote aantallen te leveren

Wij kunnen onze flexwoningen in grote aantallen snel produceren in onze fabrieken op meerdere locaties. Hierdoor kunnen we snel de woningvoorraad uitbreiden en dragen we bij aan het terugdringen van het woningtekort in Nederland.

Circulair bouwen bij Flexwoning

De woningen van Flexwoning bieden flexibele huisvesting die geschikt is voor elke doelgroep en toepassing. Kenmerkend voor onze flexwoningen is onder andere:

  • Modulariteit en circulariteit
  • Schakelbaar en stapelbaar
  • Zeer lange levensduur met hoge restwaarde
  • Geschikt voor elke doelgroep
  • Vrij indeelbare binnen- en buitenkant
  • Hoogwaardige isolatie met dampopen constructie voor energiezuinigheid
  • Actieve ventilatie met verse luchttoevoer
  • Slimme houtverbindingen voor snelle montage en minimaal materiaalverlies
  • Sleutel-klaar binnen enkele dagen na plaatsing

Bekijk hier onze verschillende typen flexwoningen.

Voor wie is circulair bouwen geschikt en wat kost het?

Onze flexwoningen zijn ideaal voor gemeenten, woonstichtingen en investeerders die op zoek zijn naar tijdelijke huisvesting of een investeringsproject. Onze woningen worden geleverd zonder grond, waardoor de koper de flexibiliteit heeft om zelf een geschikte locatie te kiezen.

Onze verplaatsbare flexwoningen worden grotendeels geproduceerd in de fabriek (prefab) en ons productieproces is gestandaardiseerd, wat resulteert in lagere kosten in vergelijking met traditionele bouw. Hierdoor zijn onze woningen zeer betaalbaar en kunnen ze al geleverd worden vanaf
€39.980,-.

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden voor circulair bouwen? Neem dan contact met ons op.